En veganer blir til

I februar/mars 2016, sendte TV2 hjelper deg et innslag som viste søte små påskekyllinger bli fraktet bortover et samlebånd som om de var noen pakker klar for sortering i enden av båndet. «Du skal til fru Nielsen i Moss, du skal til Hr. Hansen i Bodø»

chicks-spring-chicken-plumage-55834
Nåååwh

Men virkeligheten var dessverre verre. «Du er en gutt, du skal i kverna, du er en jente, du skal bli utnyttet som eggleggemaskin noen år før du blir destruert».
Disse kyllingene skal kuttes i hjel uten bedøvelse

maxresdefault
Er du jente får du leve, er du gutt, da går du i kverna.

Destruere er forresten et av mange «fine» ord vi kan kalle det å ta livet av eller drepe dyr. Et annet populært navn er avliving, og produsentene fryder seg enda mer når de kan pakke ordet «human» foran. Needless to say, en overlever iallefall ikke å bli kastet i en kjøttkvern, selv om produsentene ønsker å innbille oss at dette er «en kjapp og smertefri» måte å dø på.

BsMl79SIAAAZfNa
Laget av Vegansidekick

Dette innslaget sjokkerte meg så mye at valget om å kutte ut egg der og da sa seg selv, og ikke minst tenkte jeg at dette må jeg fortelle alle jeg kjenner! For hvem vil vel fortsette å kjøpe egg når de vet at de er medsammensvoren i å kaste små søte kyllinger i en kvern?! Oh boy jeg hadde mye skuffelse og sinne i vente…

peoplehavealwayseatenmeat-lg
Laget av Veganstreet.com

Så- et innslag på en av landets største TV-kanaler var min «oppvåkning» og trigger for å undersøke selv hvordan dyrene i Norge egentlig har det, og til å bli det jeg kaller meg i dag, veganer.

Jeg vet enda ikke helt hvilken retning denne bloggen tar, men grunnen for at jeg startet den er fordi jeg har et ønske om å opplyse, være en stemme for dyrene og forhåpentligvis klare å påvirke flere mennesker til å åpne øynene for hva de putter i munnen, hva de kler seg med og hva de sparkler ansiktet sitt med. Mine utfordringer rundt det å bli veganer og å være veganer kommer jeg også til å skrive om.

Siden jeg er en rappkjefta nordlenning med mye sarkasme/ironi innabords blir nok bloggen farget av det, så du er herved advart om du skal finne på å lese mine fremtidige innlegg 😉

Ut å sjekke om gresset er grønt under snøen!

background-close-up-flora-fresh-41324

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s