#Februdairy del 1

Som et barnslig stikk til kampanjen «Veganuary«, som søker å inspirere folk til å leve vegansk i hele januar, laget meieri-industrien i England hæsjtæggen #Februdairy, og oppfordret folk til å drikke en halv liter kumelk om dagen.

Må ærlig talt si jeg hadde foretrukket en halvliter med øl jeg…

Det er forsåvidt en gledelig nyhet når meierigiganter begynner å leke hermegås, da må det jo gå dårlig med melkesalget?! Tilsvarende tegn på at meieriindustrien i Norge sliter skjønner man når konsernsjef i Tine retter på journalisten i Dagens næringsliv 15.02.18;

«I løpet av kort tid har forbruket av soyamelk skutt i været, og Tine er ikke fremmed for å kaste seg på bølgen.

– Det heter ikke soyamelk, det heter drikk, sier konsernsjef Hanne Refsholt, som er selvoppnevnt misjonær for norsk melk.»

doe-430238_1920

Aktivister verden rundt samlet seg til motaksjon og overtok hæsjtæggen #Februdairy på instagram. Her i Norge, via organisasjonen DxE – Oslo, var jeg med på en markering som ble holdt utenfor Tine meieri Øst i Oslo.

Jeg legger ved link til facebook siden til DxE – Oslo og den offisielle hjemmesiden til DxE nedenfor – sjekk gjerne ut om du er nysgjerrig på hva de driver med, og står for.

I innlegget som kommer på mandag forteller jeg hvordan selve markeringen gikk, du får se bilder fra den dagen, og du får vite om politiet på stedet fikk noe å gjøre.

God helg 🙂

DxE – Oslo på facebook

Direct Action Everywhere – Why direct action?

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s