#Februdairy del 2

Tine
Syng med meg; This is propaganda…

Kaldt som faen

Markeringen utenfor Tine meieri var satt til å vare fra kl. 10 til 14 denne dagen, noe jeg tenkte var veldig mange timer å stå ute i kulda. Heldigvis hadde vi som skulle på markeringen snakket litt på chat dagen før, og blitt enige om at vi står så lenge vi orker.

Siden jeg er en skikkelig frysepinne som stortsett alltid er kald på hender og føtter, så vet jeg å kle meg godt. Boblebukse, vintersko, stillongs, votter, tykk boblejakke og lue – check.

Hvordan funker dette kameraet egentlig?

Jeg hadde kvelden før fått samboer til å gå igjennom de viktigste funksjonene på kameraet hans, dårlig planlegging fra min side kan man trygt si. De fleste bildene ble skrota, men de jeg syntes ble ok ser du i dette innlegget.

Jeg er veldig glad i å ta bilder, finne motiver og tenke ut hvordan jeg vil at et bilde skal se ut, men jeg er ikke noe flink med det tekniske med disse fancy kameraene. Jeg har stort sett holdt meg til å ta bilder med mobilen, men siden jeg har et ønske om å få bedre kvalitet på bildene, må jeg bare bite i det sure eplet og sette meg inn i det tekniske også.

Som mange sikkert vet, er det like viktig å få tatt bilder og videoer under slike markeringer og demonstrasjoner – bildene og videoene kan nå ut til mange flere enn det vi klarer under selve markeringen.

OMM_1674 (2)

Rutinerte jenter

Da jeg gikk av på togstasjonen ved Tine meieri så jeg to jenter som sto sammen på perrongen. Hun ene hadde et nett med dyremotiv så jeg tok sjansen og gikk mot de.

Skal dere på den markeringen utenfor Tine? – spurte jeg.

Det skulle de.

Jentene hadde vært med på flere slike markeringer så de virket både rutinerte og trygge på hva som skulle foregå, så skuldrene mine sank betraktelig etter jeg møtte de.

Jeg, som sikkert mange andre, kan være litt nervøs for å møte nye folk. Kleine sosiale situasjoner er noe av det verste jeg vet, og jeg fungerer ærlig talt best en til en. Men i denne situasjon visste jeg jo at vi hadde en felles sak vi møttes for, så da var det ikke fullt så skummelt.

OMM_1692 (2)

Politi på stedet

Da vi fant de som hadde med seg plakatene vi skulle bruke, fortalte han ene at de nettopp hadde snakket med sivilpoliti som var på området. Når det blir holdt slike markeringer/demonstrasjoner, melder organisasjonen ifra /søker om å få tillatelse til å stå på stedet – så da har vel politiet blitt beordret til å holde et øye med at ting går fredelig for seg. Man skulle dog tro at politiet i Oslo hadde bedre saker å ta seg til….

Ikke nok med at sivilpoliti var på område pga oss, senere kom også vanlig politi. De ble stående vel en time å holdt øye med oss før de skjønte at vi ikke hadde tenkt å verken stoppe trafikken, bryte oss inn i Tine meieriets lokaler, eller gud vet hva de tror vi kunne finne på å gjøre.

Eller kanskje de egentlig passet på at de inne på Tine meieri ikke skulle gå til angrep på oss? Det er jo tross alt de som har noe å tape på at vi står der.

OMM_1687 (2)
Vi ble passet på av onkel politi

Går du med en aktivistspire i magen?

Vi hadde en fredelig markering utenfor Tine meieri med plakater som vi viste til forbipasserende. Alle aktivistene var ved godt mot, selv om de fleste av oss frøs etter kort tid. Flere av bilene tutet, folk hilste tilbake og noen gav tommel opp. Jeg fikk med meg at en av «Tine – bilistene» filmet oss da han kjørte forbi – får håpe han har delt videoen og at den går viral 😉

Går du med en liten aktivistspire i magen, men er litt nervøs for å dra til slike markeringer alene, ta kontakt med organisasjonen og si at du gjerne vil være med, men er litt usikker på hvordan du skal komme deg dit, hva du skal gjøre og hvem du kan snakke med – så er jeg sikker på at du vil få hjelp.

Tenker du også at tiden som er oppført virker veldig lenge, bli med så lenge du kan.

Jo flere vi er på slike demonstrasjoner/markeringer, jo større rekkevidde får vi for vårt budskap, og jo større inntrykk gir vi.

OMM_1684 (2)

Ønsker du å vite mer om slike type markeringer – sjekk ut linker i innlegget #februdairy del 1.

PSsst; Nå på lørdag 10.mars, holder organisasjonen Anonymous for the Voiceless en «Cube of truth» ved Oslo S – dit skal jeg! Bli med da vel 🙂

Trykk HER for å komme til lørdagens Cube.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s