Tv2, jodmangel og skremselspropganda

I morges da jeg våknet strakk jeg meg som vanlig etter mobilen for å lese dagens «nyheter» på de ulike sosiale medier. På facebook poppet en artikkel fra Tv2 nyhetene opp med et bilde av et glass melk og overskriften;

«Alvorlig jodmangel blant unge norske kvinner: urovekkende»

 

Etter gårsdagens innlegg kjente jeg allerede ved overskriften og bildet at det begynte å koke i topplokket. Jeg som tenkte jeg skulle snu meg rundt å prøve sove en time eller to til, bare å glemme.

Nå skal ikke jeg skryte på meg verken utdannelse i journalistikk eller verdens beste skriveferdigheter – men fy faen for en slett artikkel. Er dette innlegget kjøpt og betalt av meieriindustrien?

En av journalistens underoverskrifter er «Mindre melkedrikking» der han innleder avsnittet med «melk og hvit fisk er viktige kilder til jod.» Videre skriver han at kostholdsundersøkelser viser at Nordmenns melkeforbruk har gått ned de seneste årene, uten å skrive noe om hvorfor mennesker velger bort melk fra kostholdet sitt.

Kumelk er for kuas kalv. Ca. 70 % av verdens befolkning er laktoseintolerante, nettopp fordi de ikke er kalver! Og hvorfor er det jod i kuas melk? Fordi det blir tilsatt jod i kraftforet som kua spiser. 

Det som provoserte meg mest av alt var artiklene som var «tilfeldig» plassert under. Den ene artikkelen er en test med ulike typer sjokolademelk og overskriften ; Denne sjokolademelken er like sunn som melk» OG på den andre siden «Baby døde etter veganerforeldre bare gav ham havremelk».

Ærlig talt. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av slik skremselspropaganda. Jo jeg gråter, fordi jeg vet at noen kommer til å la seg manipulere.

Er du interessert i å lese mer om Jod, og hvordan du kan få i deg nok jod – sjekk ut vedlagt link til Helsepersonell for plantebasert kosthold.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s