Hvordan fremme veganisme?

De to siste ukene har jeg vært en del i tenkeboksen i forhold til hvordan jeg ønsker å bruke sosiale medier til å fremme veganisme, og hva jeg tenker er den beste måten og gjøre det på, og hva som blir rett for meg selv.

Jeg er ikke akkurat kjent for å gå stille i dørene når det er noe jeg brenner for, og jeg kan nok bli oppfattet som småfrekk (Jeg har i det minste selvinnsikt).

På en side vet jeg at mange mennesker er mer mottakelig for mitt budskap om jeg er ydmyk, spørrende, rolig og forståelsesfull i mitt møte med de, men på den annen side må jeg være meg.

Dont get me wrong, jeg mener selv at jeg innehar flere av disse egenskapene, men av og til blir de bare overskygget av andre og sterkere egenskaper/følelser 😉 Hadde jeg ikke hatt noen av disse egenskapene hadde jeg nok ikke hatt de jobbene jeg har hatt til nå.

Jeg jobber med mennesker og har gjort det i ca. 10 år, alt fra sykehjem, sykehus, skole, psykisk utviklingshemmede og til mennesker innenfor rus og psykiatri der jeg jobber nå. Det jeg viktigste jeg har lært i arbeid med mennesker er at relasjonsbygging er alfa og omega, og for å få en god relasjon til et annet menneske må man være genuin!

Nå kan du godt si at man ikke klarer å bygge en relasjon til noen igjennom en blogg, andre sosiale medier, eller ved korte samtaler om veganisme med folk ute på gata – MEN på samme måte som vi skaper oss et førsteinntrykk av noen relativt kjapt, får vi også en følelse av om denne personen er oppriktig, ekte, genuin i det hen sier.

Og en person som snakker fra hjerterota, med lidenskap og overbevisning syns iallefall jeg er engasjerende! 

I dagens Internett samfunn er man alltid utsatt for kritikk, det skal være nærmest umulig å slippe unna! Med mindre man forholder seg nøytral og holder med majoriteten..

MEN DENNE KJERRINGA ER KJENT FOR Å SVØMME MOT STRØMMEN!

På samme tid kan frykten av å stå på utsiden overmanne meg…

«Hva faen tenker du på? Nei du kan ikke skrive det, nei du kan ikke si det. Skriver du det bryter et lite helvete løs!» 

Janteloven har vi alle hørt om – og den tror jeg må være min verste fiende. Den har gravd seg inn i ryggraden min, fornuften min kan være så uenig den vil – men den har lite å stille opp med.

  1. Du skal ikke tro at du er noe.
  2. Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
  3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
  4. Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
  5. Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
  6. Du skal ikke tro du er mere enn oss.
  7. Du skal ikke tro at du duger til noe.
  8. Du skal ikke le av oss.
  9. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
  10. Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.

At ikke jeg har endt opp med splittet personlighet kan virke som et under når jeg leser hva jeg selv har skrevet – hvordan klarer jeg å være kjerringa mot strømmen, på samme tid som janteloven hvisker meg i øret? 

Tro meg – det er ikke alltid like lett. Men når man finner noe man brenner for, slik som dyrs rettigheter, så finner jeg styrke i det.

Å ha noe man brenner så sterkt for at det overskygger alle andre usikkerheter man måtte ha – det er egentlig helt fantastisk! 

Jeg tror jeg trengte å få disse tankene ned på papiret for å se ting fra et annet perspektiv, eller rett og slett for å se hvor sterkt janteloven holder tak i meg.

Noen kan kanskje kjenne seg igjen i at det er enkelt å gi andre råd og oppbacking, men når det kommer til en selv er det vanskeligere – men her kommer mitt eget råd til meg selv, og deg!

Vi burde svømme mer mot strømmen, og ikke minst vise janteloven fingeren!

Jeg var forøvrig mye flinkere til å vise fingeren da jeg var yngre…..

Å være meg er jo tross alt det jeg er flinkest til – så hvorfor skulle jeg forsøke å være noen andre? Du kan ikke være meg, jeg kan ikke være deg. Og på de områdene jeg ikke er så flink, er kanskje du superflink!

Selv om vi har forskjellige kvaliteter ved oss og ulike fremgangmåter for å fremme veganisme, har vi alle samme mål for øyet;

Dyrenes frigjøring!


Tror du det finnes EN fasitoppskrift  for hvordan en bør fremme veganisme, og som alle burde bruke? Fortell meg gjerne i kommentarfeltet 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s