Om is, trening og mensen

den

Jeg tenkte opprinnelig at bloggen bare skulle handle om temaer direkte relatert til veganisme, aktivisme og dyrs rettigheter, men etter å ha hatt noen ukers pause har jeg kommet fram til at det blir for «snevert» for at jeg faktisk skal gidde å blogge ukentlig.

Jeg har også perioder der jeg blir drittlei og bare vil ligge på sofaen, dytte smågodt i tryne og se på Netflix, så det er også litt av grunnen til mitt fravær. Det varer heldigvis ikke så lenge, men slik blir det ikke noe særlig blogginnhold av. På samme tid er jeg sikkert ikke er den eneste som føler det slik, og da kan det kanskje være greit for andre å se at man ikke alltid er på topp og klar for å «redde verden»?

Dørstokk-mila & søt-tann VS. Getting ripped

Jeg har i tillegg forsøkt, eller forsøker må jeg vel si, å komme i bedre form og ned i vekt. La meg ta deg tilbake noen år først, til 2012/2013. Jeg var fitness junkie og muskelfanatiker, elsket å trene og hadde kostholdet til en fitness utøver. Iallefall i ukedagene. Jeg var 15- 20 kg lettere enn jeg er nå. Jeg pådro meg en ryggskade, klarte ikke trene med vekter og begynte å trøstespise. Dopaminet jeg fikk fra trening fikk jeg nå fra smågodt – naturlig nok fører det til vektøkning.

Bildet til venstre er fra 2012 – det andre er nå i 2018

Ryggen ble bedre etter et halvt år med kiropraktorbehandling og hvile, men jeg hadde allerede da gått masse opp i vekt. Å begynne på scratch med trening og bedre kostholdholdsrutiner var vanskelig, og jeg tryna i godterskåla hver gang. 

Jeg har jo trent noe til og fra de siste årene, så jeg er ikke helt uten muskler, men de er godt skjult under fettet. Når man har trent tidligere så forsvinner ikke muskelcellene, de bare krymper.. så når du da begynner å trene igjen så er det lettere å «fylle opp» muskelcellene igjen. Yey for det! På samme vis «krymper» fettcellene når man går ned i vekt, så ligger også de klar for påfyll…

En liten sidenote for de som ønsker å begynne å spise plantebasert fordi de ønsker å gå ned i vekt – så kan jeg si at jeg gikk verken opp eller ned i vekt da jeg ble veganer for omtrent to år siden. Om du spiser plantebasert eller ikke, så finner du «junk food» i begge kategoriene. Is, kjeks, sjokolade, smågodt, burger, pizza, fries etc flere ganger i uken.. er ikke akkurat forenlig med vektnedgang.

Inbody kroppsanalyse

Har noen av dere tatt Inbody kroppsanalyse? Det har nemlig jeg gjort, både tilbake i 2012 og nå for vel en måned siden. Den viser hvordan det står til på innsiden av kroppen din, slikt som hvor mye av kroppen din som er fett, og hvor mye av kroppen din som er muskler.

Da jeg dro for å ta denne analysen for vel en måned siden, spurte PT’n om jeg hadde gjort dette før, noe jeg sa jeg hadde. Han fortsatte med å si at da blir det jo spennende å se om det har skjedd noe siden sist…..

Ja det har garantert skjedd noe siden sist sa jeg, men det har dessverre ikke gått i riktig retning… Resultatene kan du se her:

kroppsanalyse
Vekt, muskelmasse og kroppsfett i 2012
kroppsanalyse
Vekt, muskelmasse og kroppsfett i 2018

Som du kan se er jo muskelmassen omtrent det samme, men ellers står det ganske ille til. 34 kg med rent fett nå, kontra 14 kg fett for seks år siden – det er mange veganske margarinpakker det…..

Is, mens og unnskyldninger

Planen for i dag var egentlig å starte dagen med ukas tredje og siste treningsøkt, som jeg utsatte fra i går. Denne uka gikk jo hele kostholds-planen til helvete, og ble erstattet med is, øl, take away og smågodt flere av dagene. *sukk* Så hva startet jeg dagen i dag med? Jo den siste isen fra den 3-pakken med is jeg kjøpte i går…..

Valsoia
Tom nå….

Hva unnskylder jeg meg med? Har mensen, skal gjøre det bedre i morgen.. nå er det jo helg. Tidligere i uka unnskyldte jeg meg med at jeg snart skulle ha mensen, så da fortjente jeg, og alle rundt meg at jeg fikk fora hormon-monsteret.

Jeg fortsatte resten av dagen i samme «syns synd på meg selv stil», handlet en eske til med is og litt smågodt på toppen. Pils ble det jaggu i dag også, er jo lørdag vel. Og FY FAN DET ER FOR HELVETES VARMT UTE!!! Vil bare grave meg ned. Dette må da være resultat av global oppvarming?

Men nå kan jeg faktisk ikke klage mer i ett og samme innlegg så avslutter med en positiv vri;

I morgen skal jeg og samboer stå på stand for The official Animal Rights March Oslo på Vegetarfestivalen fra kl. 13-15, så kom gjerne å si hei 🙂 Krysser fingrene for litt kaldere vær i morgen!

Har også en plan om å mealpreppe noen av neste ukes måltider, muligens lager jeg et lite innlegg om det 🙂

Psssst. Legg gjerne igjen en «like» eller kommentar om du likte, eller ikke likte innlegget. Vil du høre mer om kosthold og trening, eller syns du jeg bør holde meg til de oppgitte temaene?

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s