Smertefull gassing av gris

I dag tidlig ble en underskriftskampanje mot CO2-gassing av gris startet av Samuel Rostøl og facebook-siden Husdyrnytt.

I underskriftskampanjen henviser de blant annet til Mattilsynets egne uttalelser om at gassing av gris er en svært smertefull og stressende opplevelse.

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har filmet griser når de blir gasset, og de sier det er en svært angstfremkallende måte å bedøves på, og at gassen brenner ved innånding. I klippet fra husdyrnytt kan du se og høre hvordan grisene reagerer ved denne formen for bedøving.

Spørsmålene som allerede har dukket opp er; Men hva er alternativet? Hvilken avlivingsmetode skal vi da bruke? Er det økonomisk forsvarlig for produsentene å avlive grisene på en annen måte? Vi kan jo ikke alle slutte å spise gris?

Det er også noen som mener at en slik kampanje er en såkalt dyrevelferdskampanje som heller tar sikte på bedre måter å drepe dyr på, istedet for å kjempe for dyrenes frigjøring. 

Det som er interessant med spørsmålene er at de enten har forbrukerens eller produsentens interesser i tankene, mens de som kritiserer kampanjen for å være en dyrevelferdskampanje har grisens interesser i tankene.

Hvem sine interesser er da viktigst? Individet som blir utsatt for gassingen, eller de som har noe å «tjene/oppnå» på at individet blir gasset? 

fauna-2713066_1920

I selve underskriftskampanjen er det fokus på å få slutt på den smertefulle gassingen av grisen – hvordan dette skal oppnåes sies det ikke noe om. Grisens opplevelse og smertepåvirkning er i fokus. Grisen utsettes for noe som til og med mattilsynet selv sier er smertefullt, men likevel tillater skjer.

Kampanjen informerer oss som er forbrukere, slik at vi kan ta et bevisst valg neste gang vi går i butikken.

Visst du ikke har sett klippet fra Husdyrnytt, vær snill å se det HER. Der finner du også link for å signere kampanjen mot bruk av CO2-gass av gris.

—————————————————————————————————————————————–

PSsst. Mennesker kan både overleve og trives på plantebasert kost! Trenger du hjelp for å legge om kostholdet kan du sjekke ut følgende sider:

Veganerutfordringen

Helsepersonell for plantebasert kosthold

 

 

 

4 kommentarer Legg til din

 1. Kjenner at jeg ikke orker å se klippet, men jeg har uansett signert!

  Likt av 1 person

 2. Gresspiser'n sier:

  Det er det viktigste 🙂

  Liker

 3. Heidi sier:

  Fin og viktig blogg du skriver 🙂 er veganer selv,og har begynt å tenke på at jeg har lyst til å gjøre mer som kan bidra til at flere innser det gale i dyreindustrien. Fint å få litt inspirasjon her, håper du skriver noe mer snart 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s